Werkstraf voor chauffeur die voetganger mishandelde

D

S Reageer! ()

Nieuw

Een verkeersruzie in Alphen is een voetganger anderhalve maand geleden duur komen te staan. Hij werd door een 23-jarige chauffeur met een honkbalknuppel afgetuigd. De politierechter in Den Haag veroordeelde hem gisteren tot veertig uur werkstraf.

Op 12 juli kreeg de chauffeur in zijn woonplaats ruzie met een toevallige voorbijganger, omdat deze een opmerking maakte over zijn roekeloze rijgedrag. "Toen ik voorbijreed hoorde ik de man iets onaardigs roepen, maar ik kon hem niet verstaan want mijn radio stond te hard'', zo verklaarde de Alphenaar bij de politie. Toen hij de voetganger iets hoorde schreeuwen, trapte de chauffeur onmiddellijk op zijn rem en ging hij verhaal halen. Dat bleek achteraf gezien niet zo'n goed idee, zo bekende hij. Want de voetganger was bepaald geen onderdeurtje. Een grote, sterke kerel met een herdershond kwam woedend op de auto van de Alphenaar afgelopen. "Toen kon ik niets anders doen dan mijn honkbalknuppel pakken'', zei de chauffeur bij de politierechter. Met de knuppel haalde hij vervolgens flink uit naar de voorbijganger.

De officier van justitie benadrukte dat de chauffeur beter had kunnen doorrijden en eiste een boete van 370 euro. De rechter vond het vergrijp echter te zwaar voor een boete en besloot een werkstraf op te leggen.

Laat een reactie achter