Vanaf 2025 alleen nog elektrische auto leasen

D

S Reageer! (1)

Nieuw

Leaserijders kunnen vanaf 2025 bij het uitzoeken van een nieuwe auto alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen met veel meer stekkerauto’s. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen.

De maatregel is volgens bronnen nodig om de CO2-reductiedoelen te halen. Bovendien levert minder verbranding van fossiele brandstoffen ook een positief effect in de stikstofreductieplannen, redeneert het kabinet. „Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen kan een belangrijke stap gezet worden”, zegt een goed ingevoerde bron.

Reacties

Rijgedrag.nl op 2022 08 01

De plannen zijn opmerkelijk, onder meer door het overvolle stroomnet en een gebrek aan laadpalen. Bovendien zijn bestaande subsidiepotten voor elektrische auto’s vrijwel leeg. Zo zijn er alleen dit jaar al 21.000 nieuwe elektrische auto’s met subsidie aangeschaft. Voor tweedehands elektrische auto’s is de subsidiepot ook vrijwel leeg. In de eerste vijf maanden van het jaar zijn er zo’n 700 elektrische tweedehands auto’s verkocht.

Laat een reactie achter