Strengere verzekeringsvoorwaarden voor e-bikes vanwege verhoogd diefstalrisico

D

S Reageer! ()

Nieuw

Vanwege een toenemend diefstalrisico hebben verzekeraars de eisen voor het verzekeren van elektrische fietsen aangescherpt. De ANWB heeft bijvoorbeeld een tweede slot verplicht gesteld en de premies verhoogd. De reden hiervoor is dat e-bikes steeds luxer, duurder en daardoor aantrekkelijker voor dieven worden, aldus een woordvoerder van ANWB Verzekeren.

Sinds 1 maart moeten e-bikebezitters niet alleen een tweede slot met een bepaald keurmerk gebruiken, maar ook een eigen risico van 5 procent van de aanschafprijs betalen in geval van diefstal. Voor fietsen die duurder zijn dan 4.500 euro is bovendien een track-and-trace-systeem verplicht.

Ook Univé past zijn beleid aan en doet sinds september een proef met een vrijwillig eigen risico van 100, 250 of 500 euro. De afgelopen vier jaar is het aantal gestolen e-bikes waarvoor Univé een schadevergoeding heeft moeten uitkeren bijna verdrievoudigd, aldus een woordvoerder.

Hoewel de nieuwe maatregelen enige gewenning vragen van de klanten, is er volgens de woordvoerder van ANWB Verzekeren wel begrip voor de noodzakelijke aanpassingen om het aantal diefstallen terug te dringen.

Laat een reactie achter