Stilstaan met lege tank levert geen boete meer op

D

S Reageer! (1)

Nieuw

Automobilisten die zonder brandstof langs de snelweg stil komen te staan, krijgen daarvoor niet langer een bekeuring door de politie of weginspecteurs van Rijkswaterstaat. Tot voor kort werd een boete van 230 euro uitgeschreven aan nalatige bestuurders die hun auto met een lege tank op de vluchtstrook parkeerden.
Dat automobilisten er nu zonder bekeuring mee wegkomen is het gevolg van een beslissing van het Gerechtshof in Leeuwarden, dat heeft bepaald dat 'het stilvallen door brandstofgebrek' geldt als een noodgeval.
"Als de motor stilvalt, is er geen andere mogelijkheid dan op de vluchtstrook te gaan staan. Daarom zal er normaal gesproken geen boete meer volgen voor het stilstaan op de vluchtstrook met een brandstofprobleem", vertaalt Ernst Koelman van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie de uitspraak.
Bij Rijkswaterstaat is men teleurgesteld dat er geen sanctie meer gegeven kan worden. ",Het is gewoon levensgevaarlijk om langs het voorbijrazende verkeer stil te staan op de vluchtstrook", reageert Diederik Fleuren.
"In iedere auto is een brandstofmeter aanwezig en in veel gevallen word je ruimschoots op tijd gealarmeerd om op tijd te tanken. Als weggebruikers die signalen negeren, moet daartegen opgetreden worden.''

Reacties

Kitty op 2020 11 29

Geloof me, dit overkomt je 1 keer en niet weer. De weg waar het tankstation aan lag, was dicht. Dus doorgereden en toen stond ik ineens in de berm Ik vond het heel erg en mijn hart bonkte in mijn keel, een half uur lang. Ik stond in het donker achter de vangrail te wachten. Ik heb geen boete nodig, ik tank nu wanneer hij 3/4 leeg aangeeft

Laat een reactie achter