Stilstaan met lege tank levert geen boete meer op

D

S Reageer! (2)

Nieuw

Automobilisten die zonder brandstof langs de snelweg stil komen te staan, krijgen daarvoor niet langer een bekeuring door de politie of weginspecteurs van Rijkswaterstaat. Tot voor kort werd een boete van 230 euro uitgeschreven aan nalatige bestuurders die hun auto met een lege tank op de vluchtstrook parkeerden.
Dat automobilisten er nu zonder bekeuring mee wegkomen is het gevolg van een beslissing van het Gerechtshof in Leeuwarden, dat heeft bepaald dat 'het stilvallen door brandstofgebrek' geldt als een noodgeval.
"Als de motor stilvalt, is er geen andere mogelijkheid dan op de vluchtstrook te gaan staan. Daarom zal er normaal gesproken geen boete meer volgen voor het stilstaan op de vluchtstrook met een brandstofprobleem", vertaalt Ernst Koelman van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie de uitspraak.
Bij Rijkswaterstaat is men teleurgesteld dat er geen sanctie meer gegeven kan worden. ",Het is gewoon levensgevaarlijk om langs het voorbijrazende verkeer stil te staan op de vluchtstrook", reageert Diederik Fleuren.
"In iedere auto is een brandstofmeter aanwezig en in veel gevallen word je ruimschoots op tijd gealarmeerd om op tijd te tanken. Als weggebruikers die signalen negeren, moet daartegen opgetreden worden.''

Reacties

Kitty op 2020 11 29

Geloof me, dit overkomt je 1 keer en niet weer. De weg waar het tankstation aan lag, was dicht. Dus doorgereden en toen stond ik ineens in de berm Ik vond het heel erg en mijn hart bonkte in mijn keel, een half uur lang. Ik stond in het donker achter de vangrail te wachten. Ik heb geen boete nodig, ik tank nu wanneer hij 3/4 leeg aangeeft

Roy op 2019 11 01

Nou met al die files tegenwoordig is het geel goed mogelijk 9m stil te vallen. En 2 met al die asociale weggebruikers die je ( zelfs met je waarschuwings lichten aan!) niet eens naar de vluchtstrook laten gaan om dat ze je er simpel weg niet tussen laten.

Dat ze eens meer die rechtsinhalers bekeuren rij dagelijks meer dan 500 km en per dag zijn er zeker 20 tot 50 die het doen en s9ms vlak voor je neus dat je bijna hart verzwakking krijg daar moeten ze direct het rijbewijs innemen en nooit meer in 1 auto late stappen .

Dus ik vind brandstof gebrek een noodgeval en geen misdrijf of overtreding.
En ook geen prioriteit maar hele andere zaken die als dat aangepakt word voor veel voor de verkeersveiligheid zal doen.

Laat een reactie achter