Spijkermat bij negeren rood kruis?

D

S Reageer! ()

Nieuw

Automobilisten die rode kruizen boven de snelweg negeren, moeten harder worden aangepakt, vindt het CDA. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van die partij pleit voor spijkermatten op de weg, inbeslagname van de auto of andere gevoelige straffen.

Ze ziet dit gedrag steeds vaker bij wegwerkzaamheden waardoor de wegwerkers groot gevaar lopen, zei ze in een overleg met de ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Een strengere aanpak is volgens haar nodig, omdat „het om meer gaat dan een verkeersovertreding. Een auto is een moordwapen”, aldus Van Toorenburg. Als de verkeersveiligheid niet verslechtert, steunt ook de VVD het gebruik van de spijkermat.

Grapperhaus begreep de woede en verontwaardiging maar wees op een proef van de politie ruim acht jaar geleden, waarbij slechts een tiental keren voor een spijkermat werd gekozen om een auto te stoppen. Andere middelen waren effectiever. De minister zegde toe om samen met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) te gaan kijken hoe het negeren van de rode kruizen effectiever kan worden tegengegaan.

Laat een reactie achter