Rijden we straks 80 langs de luchthaven?

D

S Reageer! ()

Nieuw

Tachtig kilometer per uur op de snelweg in een straal van dertig kilometer rondom Schiphol. Het is één van de drastische maatregelen die overwogen wordt om het stikstofprobleem op en rond onze nationale luchthaven te verminderen.

Anderhalf jaar geleden hebben we ons steentje al bijgedragen door van 130 naar 100 kilometer per uur te gaan voor de woningbouw, en nu moeten we om de luchtvaart te redden nog meer gas terugnemen. ,,Laat eerst maar eens zien dat het wat oplevert en dat snelheidsbeperking de meest effectieve methode is. Het is wel zo dat de weggebruiker een makkelijke prooi is, want al eerder hebben ze snelheid ingeleverd voor het milieu.”

Minder vluchten of minder hard rijden
,,Hoe je het ook wilt zien, de rol van de automobilist is cruciaal voor ons land. Ze brengen nota bene alleen al jaarlijks 18 miljard euro in het laatje. Daarvan gaat 7,5 miljard naar de infrastructuur van de rest worden zo’n drie departementen overeind gehouden. Ik ben heel benieuwd naar het standpunt van het kabinet, want die moeten kiezen of ze de ene mobiliteit in stand willen houden door de andere aan banden te leggen.”

Laat een reactie achter