Rijden met verlopen rijbewijs

D

S Reageer! ()

Nieuw

De tijdelijke regeling waarmee 75-plussers in Nederland een jaar mogen doorrijden met een verlopen rijbewijs loopt door tot 1 juni 2021. Dat heeft minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laten weten.

De verlenging is vooral van belang voor ouderen van wie het rijbewijs op of na 1 december verloopt en die niet tijdig een medische keuring kunnen ondergaan vanwege de coronasituatie. Voorwaarde is wel dat de gezondheidsverklaring wordt ingediend, voordat het rijbewijs verloopt. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt daarvan persoonlijk bericht, na het indienen van de verklaring bij het CBR.

De problemen ontstonden twee jaar terug omdat de digitalisering bij het exameninstituut spaak liep. Daardoor liepen de wachttijden vele maanden. Woordvoerder Nathalie Dingeldein: „Inmiddels hebben we het op orde en zien we gelukkig ook een groeiend aantal mensen dat online de gezondheidsverklaring opstuurt.” Wel ziet het CBR dat covid-19 de doorlooptijd van dossiers ophoudt. Bij medisch specialisten kunnen de wachttijden langer zijn en er is een groep mensen die zelf de keuring uitstelt.

Laat een reactie achter