Rijd je tank nooit helemaal leeg

D

S Reageer! ()

Nieuw

Als het lampje van je auto gaat branden, is het het beste om zo snel mogelijk naar een tankstation te gaan. Maar hoeveel kilometer aan brandstof heb je dan nog in je tank zitten? Om het aantal kilometers dat je nog kunt rijden te berekenen als het brandstoflampje brandt, kun je een simpel trucje gebruiken.

Het lampje gaat branden wanneer de auto op de reservetank rijdt. Bij de meeste auto's heb je dan nog ongeveer 5 liter brandstof over. Dit is genoeg om ongeveer vijftig kilometer mee te rijden, maar het aantal kilometer kan variëren afhankelijk van je auto en je rijstijl. Sommige auto's geven aan hoeveel kilometer er nog in de tank zit wanneer het lampje brandt.

Als je het lampje ziet branden moet je meteen gaan tanken. Trek van de totale inhoud van de tank af hoeveel liter je hebt getankt. Nu weet je hoeveel liter er in je auto zit op het moment dat het reservelampje brandt. Om te weten hoeveel kilometers je hiermee kunt rijden, moet je het aantal liters vertalen naar het aantal kilometers.

Auto's met een boordcomputer geven het gemiddelde verbruik aan. Deel het aantal liters dat je in je tank hebt nadat het lampje is gaan branden door het gemiddelde verbruik. Zo weet je hoe ver je nog kunt rijden als het reservelampje brandt.

Als je auto geen boordcomputer heeft, moet je het praktijkverbruik eerst zelf berekenen. Zet na het tanken je dagteller op nul en tank je auto vol. Kijk hoeveel liter brandstof je erbij doet. Vermenigvuldig dit met honderd en deel het door het aantal gereden kilometers. Zo weet je hoeveel liter brandstof je verbruikt per 100 kilometer.

Het is aan te raden om nooit je tank helemaal leeg te rijden. Hoe leger de tank, hoe meer vuil erin kan komen, wat schade aan je auto kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een tankstation te gaan als het brandstoflampje gaat branden.

Laat een reactie achter