Politiechef: Boetes te hoog

D

S Reageer! (2)

Nieuw

TILBURG - De verkeersboetes in Nederland zijn te hoog. Dat zegt de nieuwe politiechef van West-Brabant/Zeeland, Hans Vissers in een interview met Omroep Brabant. Volgens Vissers zijn we in Nederland 'doorgeschoten met de hoogte van de boetes'.

Volgens Visser zijn de boetes die op verkeersovertredingen staan zo hoog geworden dat agenten ervoor terugdeinzen bonnen uit te schrijven voor lichte vergrijpen. "Ik merk dat onze collega's echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding veel te veel vinden”, zo laat de chef weten aan Omroep Brabant.

Als voorbeelden van te hoge bekeuringen noemt Visser 350 euro voor onnodig toeteren en 240 euro voor onvoldoende afstand houden.

Hij juicht de aarzeling bij de agenten overigens niet toe: "Het geluid is bij minister Opstelten bekend. We zijn loyale ambtenaren. Dus als hij zegt dat de boetes zo hoog zijn, dan zijn ze zo hoog. Dan moeten we gewoon ons werk doen.”

Het ministerie van veiligheid en justitie laat weten zich niet te herkennen in de kritiek.

Reacties

Rijgedrag.nl op 2013 01 14

waarom is onnodig toeteren duurder dan onvoldoende afstand houden? die snap ik niet…

Rijgedrag.nl op 2013 01 14

Het ministerie van veiligheid en justitie laat weten zich niet te herkennen in de kritiek.

Het ministerie herkent zichzelf nooit in kritiek. Daarvoor is het ook justitie. Bepalen wat goed en fout is en die kut burgers hebben maar te luisteren.

Laat een reactie achter