​Onterechte boetes bedrijfswagens door fout in trajectcontrole

D

S Reageer! (1)

Nieuw

Door een fout in de trajectcontroles boven snelwegen gaan er jaarlijks 'minstens honderden' en waarschijnlijk veel meer onterechte bekeuringen naar bestuurders. Dat gebeurt in elk geval vaak bij campers en bedrijfswagens, die zich dus keurig aan de maximumsnelheid houden. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerd onderzoek van RTL Nieuws. Het blijkt dat het controlesysteem campers en bedrijfswagens ten onrechte kan aanzien voor een auto met aanhangwagen, die maximaal 90 kilometer per uur mag. Het OM zegt het - technische - probleem te kennen en in overleg te zijn met de fabrikant en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Jaarlijks zouden tussen de 200 en 300 bestuurders van campers en busjes klagen over hun onterechte boete, maar het is niet duidelijk hoeveel mensen niet aan de bel trekken en gewoon betalen. De Nationale ombudsman start een onderzoek naar de boetes en vraagt opheldering van het openbaar ministerie. Bron: RTL Nieuws

Reacties

Marcus op 2013 06 19

Het openbaar ministerie wist als sinds 2009 dat de trajectcontroles langs snelwegen onterecht snelheidsovertredingen registreerden. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gisteren in de Tweede Kamer.
Volgens Teeven is er niet over de problemen gecommuniceerd omdat de afwijking viel in de afgesproken foutmarge. Inmiddels is besloten dat de software van de trajectcontroles wordt vervangen, zodat ze een kleinere foutmarge gebruiken. De controlesystemen langs de weg zagen campers en bedrijfswagens ten onrechte aan voor een auto met aanhanger, die maximaal 90 en geen 100 kilometer per uur mag.
Verder kunnen mensen die een onterechte boete hebben gehad zich melden bij het openbaar ministerie.

Laat een reactie achter