Meet auto’s met pech op de Nederlandse wegen

D

S Reageer! ()

Nieuw

Automobilisten in Amsterdam staan steeds vaker met pech langs de kant van de weg. Om te voorzien in deze toenemende behoefte, uitgevoerde bergingsbedrijven in 2022 voor het eerst meer dan 100.000 opdrachten om stilgestaan voertuigen te verplaatsen. Dit is een absoluut record voor de branche, zo bleek uit data van de Stichting Incident Management Nederland (SIMN).

Het aantal pechverplaatsingen steeg met 15 procent in vergelijking met 2021. Ook het aantal ongevallen nam toe; er werden 23.896 geholpen, 16 procent meer dan het jaar ervoor. Volgens Ivo Wildenberg van SIMN kan deze toename mogelijk worden verklaard doordat er tijdens de coronacrisis veel goedkope tweedehands auto's zijn gekocht.

De rol van de politiemeldkamers als bron van incidentmeldingen nam af. De ANWB meldde echter meer dan 35.000 keer pech. Daarnaast heeft de Wegenwacht 1,3 miljoen leden geholpen met pechhulpverzoeken, wat neerkomt op een stijging van 100.000 leden ten opzichte van 2021.

De ANWB kende ook een topjaar, want de vereniging heeft de magische grens van 5 miljoen leden doorbroken. Uit de cijfers blijkt duidelijk dat er steeds meer behoefte is aan bergingsdiensten en pechhulp. Dit is een goed teken voor de branche, die sterk blijft groeien.

Laat een reactie achter