Is motorrijden gevaarlijk?

D

S Reageer! ()

Nieuw

Zo vielen er, gekeken naar de tien voorafgaande jaren, in 2005 gemiddeld 91 motordoden. In 2021 waren dat er 47. „Dus dat gaat relatief goed, maar natuurlijk willen we aandacht blijven vragen voor de veiligheid van motorrijders.” Als voorbeeld noemt Pinksterboer de tweesecondenregel, de vuistregel die stelt dat er idealiter twee seconden verstrijken tussen het passeren van een bepaald punt door een voertuig en het voertuig daarna.

„Als motorrijder moet je goed afstand houden van andere voertuigen, omdat je kwetsbaar bent. Tegelijkertijd moet je als automobilist echt niet gaan bumperkleven achter een motorfiets.”

Binnenkort houdt de MAG een overleg met de minister over de veiligheid van motorrijders. „We willen dan pleiten voor een campagne die automobilisten meer bewust maakt van motorrijders, bijvoorbeeld zoals in Vlaanderen.”

Daar begon vorig jaar de publiekscampagne ’Kijken Kijken om elke motorrijder te zien’ om automobilisten aan te sporen om twee keer te kijken en zo ongevallen met motorrijders te voorkomen.

Gevaarlijk
Pinksterboer zegt dat hij de groep andere bestuurders niet de schuld wil geven, maar benadrukt wel dat een verkeersongeluk met een motor vaak gebeurt omdat een motor over het hoofd wordt gezien.

„Motorongelukken komen vaak in het nieuws, en dan denken mensen: zie je wel, motorrijden is gevaarlijk. Maar van dat idee moeten we af.”
 

Laat een reactie achter