‘Het gedrag van verkeersdeelnemers lijkt er niet beter op te worden’

D

S Reageer! ()

Nieuw

Rijkswaterstaat (RWS) heeft zijn handen vol aan verkeersdeelnemers die de regels aan hun laars lappen. Zowel op de weg als op het water moesten weginspecteurs en mobiele verkeersleiders in 2021 een recordaantal processen-verbaal uitschrijven.

Dat meldt RWS op vragen van De Telegraaf. Weginspecteurs gaven vorig jaar maar liefst 5824 keer een bekeuring voor het negeren van een rood kruis, terwijl de mobiel verkeersleiders op het water 507 keer het bonnenboekje tevoorschijn moesten halen. Een gigantische stijging, want in 2020 gebeurde dat nog maar 137 keer.

Ook hadden de weginspecteurs onverminderd last van agressie en gevaarlijke situaties tijdens hun werk. Daar zijn vaak maatregelen voor nodig om veilig te kunnen werken. Maar er zijn altijd mensen die dat geduld niet kunnen opbrengen en onder rode kruisen doorrijden en langs afzettingen crossen. Daarbij ontstonden echt levensgevaarlijke situaties waarbij in tien gevallen werkauto’s van inspecteurs werden aangereden, waarbij er een paar auto’s total loss raakten.”

"Je hoopt ieder jaar weer dat het beter wordt, maar helaas is dat ook in 2021 weer niet het geval", constateert Diederik Fleuren van RWS. "Het gedrag van verkeersdeelnemers lijkt er niet beter op te worden. Vooral op de weg hadden we in deze coronatijd - waarbij het veel rustiger was - gedacht minder te hoeven schrijven. Maar alleen al voor het negeren van een rood kruis werden er 901 bekeuringen meer uitgedeeld dan in 2020."

Laat een reactie achter