Geef je banden lucht

D

S Reageer! ()

Nieuw

Meer dan de helft van de automobilisten rijdt rond met te slappe banden, terwijl we weten dat het slecht is voor onze portemonnee. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) lanceert daarom  de campagne 'Geef je banden lucht'.

Haar ministerie heeft laten onderzoeken hoe Nederlanders omgaan met de banden van hun auto. Het blijkt dat ze weinig kennis van zaken hebben. Zo weet slechts 18 procent dat de wettelijke minimale profieldiepte van zomerbanden 1,6 millimeter is en weet nog niet eens de helft dat de bandenspanning het best gemeten kan worden als de banden koud zijn.
Ook met die controle nemen we het niet zo nauw: de helft inspecteert drie keer per jaar of vaker de auto. De overheid adviseert weggebruikers dit iedere twee maanden te doen. Opmerkelijk: we weten dat het bezoek aan de benzinepomp kan worden uitgesteld als onze banden de juiste spanning hebben, maar desondanks geven we ze te vaak niet de juiste hoeveelheid lucht. Het kan met gemak zo'n honderd euro per jaar opleveren. Ook voor de veiligheid is het beter. De auto heeft een kortere remweg en de kans op slipgevaar is kleiner.

Laat een reactie achter