Wachttijden voor rijexamen lopen op
Posted: 27 July 2017 04:56 PM
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  77
Joined  2012-10-28

Het CBR slaagt er maar niet in de wachttijden voor het afrijden te verkorten. Sterker nog, de ellende wordt elke week groter en kandidaten moeten op sommige locaties bijna 3,5 maand geduld hebben voor ze examen kunnen doen.

Maar liefst 35 van de 53 examenlocaties voldoen niet aan de met het ministerie van infrastructuur en milieu en de rijscholen afgesproken termijn om mensen binnen zeven weken af te laten rijden.
Hoewel er inmiddels zestig extra examinatoren zijn opgeleid, lopen de wachttijden verder op. Volgens brancheorganisatie Bovag moeten er daarom maatregelen genomen worden tegen rijscholen die kansloze kandidaten naar de praktijkexamens sturen.
“Je hebt bedrijven die pakketten van tien lessen en een examen aanbieden. Dan is de kans op succes erg klein, maar deze kandidaten nemen wel capaciteit in beslag. Je kunt daar een einde aan maken door leerlingen voorrang te geven van rijscholen die gezien de resultaten kandidaten wél goed voorbereid op examen sturen”, zegt Paul de Waal van Bovag.
Het CBR zegt open te staan voor deze oplossing. “We gaan dit idee verder onderzoeken, maar blijven ook extra examinatoren opleiden”, zegt woordvoerder Nathalie Dingeldein. “Ook werken we over in de avond en op zaterdag.”