Hoe doe ik theorie-examen voor het autorijbewijs?
Posted: 19 August 2013 12:20 PM
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  77
Joined  2012-10-28

Voordat u rijexamen voor het autorijbewijs (categorie B) mag doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen. Voor deelname aan het theorie-examen moet u minimaal 18 jaar zijn. Deelnemers aan het experiment 2toDrive kunnen theorie-examen doen vanaf 16 jaar.
Onderdelen theorie-examen auto

Het theorie-examen voor het rijbewijs B bestaat uit de volgende onderdelen:
* gevaarherkenning (25 vragen);
* verkeersregels (30 vragen);
* verkeersinzicht (10 vragen).

Het theorie-examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze-vragen en open vragen. U slaagt voor het theorie-examen als u 13 vragen goed heeft (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en 35 vragen goed heeft (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Theorie-examen autorijbewijs aanvragen
U legt het theorie-examen af in een van de theoriecentra van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het theorie-examen kunt u via de rijschool reserveren of online via de website van het CBR. Hier vindt u ook een overzicht van de kosten.

Geldig identiteitsbewijs mee naar theorie-examen
Om theorie-examen rijbewijs B te mogen doen, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen.
Uitslag theorie-examen rijbewijs B

Na het examen stelt de computer in ongeveer een kwartier de uitslag vast. Op het uitslagformulier kunt u per examenonderdeel zien hoeveel vragen u fout, te laat of niet hebt beantwoord. Bent u geslaagd, dan is die uitslag 1,5 jaar geldig.