Doorrijden met rij ontzegging
Posted: 09 December 2015 12:26 PM
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2012-10-28

Mensen die een rijontzegging hebben gekregen, kunnen vrijwel ongehinderd achter het stuur kruipen omdat de controle op hun straf ontbreekt.
De kans om tegen de lamp te lopen bij een verkeers- of alcoholcontrole - waarbij het rijbewijs moet worden getoond - is zo klein dat onverbeterlijke zondaars vaak toch de gok wagen en de weg op gaan.
Deze week werd dat pijnlijk duidelijk toen hardrijder Mohamed Ben J., die in 2011 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, ondanks een rijontzegging van acht jaar weer de auto instapte. Hij ging opnieuw in de fout en ramde frontaal een andere auto, waarbij dit keer iedereen het wel kon navertellen.

De dienst verkeer van het openbaar ministerie erkent dat er weinig middelen zijn om rijontzeggingen te controleren. “Het moet altijd via staandehoudingen gebeuren en dat maakt het lastig”, aldus woordvoerder Ernst Koelman. “Je ziet hetzelfde probleem met drankrijders, die pak je ook alleen als ze in een fuik rijden of gepakt worden op hun rijgedrag. Er is helaas geen wondermiddel dat dit probleem tackelt.”