Wie op dinsdag rijexamen doet heeft de grootste kans op slagen
Posted: 05 August 2015 02:26 PM
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  77
Joined  2012-10-28

Rijscholen staan in de rij om hun kandidaten op een dinsdag rijexamen te laten doen. Dat omdat uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de kans om te slagen dan het grootst is.
Wie er in slaagt dat ook nog om 08.55 uur te doen kan haast niet meer zakken. De slagingskans is op dat tijdstip het hoogste van alle mogelijke afrijtijden, zo valt op te maken uit de statistieken van de afgelopen maanden. Word je echter opgeroepen om op een zaterdag op te draven of om 08.00 uur in de ochtend, dan dalen je kansen drastisch en is de kans om het roze kaartje te bemachtigen het kleinst.
CBR-cijfers Uit de CBR-cijfers, die waren opgevraagd door rijschoolvakblad VerkeersPro, blijkt dat op dinsdagen exact de helft van de kandidaten slaagt.
Maar ook maandag en donderdag zijn geen slechte dagen om af te rijden, want dan viert 49,7 procent van de afrijders een feestje. De zaterdag scoort aanzienlijk slechter. Dan kan voor net 45 procent van de kandidaten de vlag worden uitgestoken.
Opvallend is het verband tussen het aantal examens dat per dag wordt afgenomen en het slagingspercentage. Zaterdag is met iets meer dan 6000 praktijkexamens veruit het minst populair. Vervolgens komen vrijdag en woensdag met respectievelijk 63.000 en 77.000 examens, net daarboven maandag en donderdag met 78.000 en 83.000 examens. Dinsdag is met ruim 92.000 examens met afstand de meest geliefde dag om af te rijden. Precies in die volgorde loopt het slagingspercentage ook op.