Welke strafbare feiten tellen mee voor het beginnersrijbewijs?
Posted: 19 August 2013 12:16 PM
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2012-10-28

Bij een beginnersrijbewijs kunt u strafpunten krijgen als de politie u aanhoudt voor een verkeersovertreding. De agent die u aanhoudt, moet persoonlijk hebben vastgesteld dat u achter het stuur zat.

Verkeersovertredingen en strafpunten beginnersrijbewijs

U kunt strafpunten krijgen als de politie u aanhoudt voor:

bumperkleven met een hoge snelheid; ernstige snelheidsovertredingen (meer dan 40 kilometer per uur te hard op autosnelwegen. Een meer dan 30 kilometer per uur te hard op andere wegen); het veroorzaken van gevaar of hinder in het verkeer; het veroorzaken van materiƫle schade of lichamelijk letsel door het niet goed opvolgen van de verkeersregels; het veroorzaken van een ongeval met dodelijk gevolg of zwaar letsel.

Beginnersrijbewijs inleveren
Bent u als beginnende bestuurder binnen 5 jaar voor de 3e keer voor een verkeersovertreding aangehouden en veroordeeld? Dan moet u uw rijbewijs inleveren bij de politie. De politie meldt dit aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Na deze melding volgt een onderzoek naar uw rijvaardigheid. Dit onderzoek kan ertoe leiden dat u uw rijbewijs definitief kwijt raakt. En dat u opnieuw rijexamen moet doen.

Registratie strafpunten beginnersrijbewijs
Wordt aan een beginnende bestuurder een strafpunt toegekend? Dan krijgt deze daarover schriftelijk bericht van het arrondissementsparket dat de zaak behandelt.