Een simpele oplossing voor een spookrijders probleem

D

S Reageer! ()

Nieuw

Spookrijders zijn een groot probleem op Nederlandse snelwegen. Jaarlijks vallen er gemiddeld drie tot vijf doden bij ongelukken met spookrijders. 

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is een spookrijdersval. Deze val bestaat uit een extra rijstrook aan het einde van een afrit, die automatisch afbuigt naar de toerit. Hierdoor wordt een spookrijder automatisch naar de goede kant van de snelweg geleid. 

Deze oplossing is al twintig jaar geleden bedacht door Frans Zuiderhoek, voormalig woordvoerder en verkeersspecialist van het Korps Landelijke Politiediensten. Hij heeft het idee destijds aangedragen bij Rijkswaterstaat, maar het is toen niet opgepakt. 

In de afgelopen jaren is de spookrijdersval op een aantal afritten in Nederland toegepast. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zegt dat deze maatregel zal worden overwogen bij alle nieuwe aanpassingen aan snelwegaansluitingen. 

De spookrijdersval is een eenvoudige en effectieve oplossing voor een groot probleem. Het is dan ook jammer dat het idee twintig jaar geleden niet is opgepakt. Nu, met de toename van het aantal spookrijders, is het belangrijk dat deze oplossing snel wordt toegepast op meer afritten.

Laat een reactie achter