​CBR schrapt foutmelding alcoholslot

D

S Reageer! (5)

Nieuw

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft besloten drie omstreden foutmeldingen van het apparaat te annuleren. Een overtreding zou voor de 24-jarige Opmeerder al fataal zijn, want hij had al eens twee blaastesten gemist. Vader Jan Feld voerde bij het CBR aan dat de te hoge uitslag in februari van dit jaar een gevolg was van de ruitenwisservloeistof die zijn zoon gebruikte tijdens de autorit naar zijn wintersportbestemming. De damp van de alcohol die zich in de vloeistof bevindt, zou het resultaat beïnvloed hebben. Zijn betoog vond steun bij de producent van het alcoholslot. Deze verklaarde dat de wisseling in de waardes onmogelijk een gevolg kon zijn van de aanwezigheid van alcohol in het bloed van de bestuurder. Op basis daarvan oordeelde ook de rechtbank Alkmaar toen Feld een voorlopige ontheffing vroeg, zodat hij weer kon autorijden. Het CBR gaat nu de foutmeldingen definitief schrappen. Het bureau laat weten de aanbevelingen van de Opmeerder in de evaluatie van het alcoholslot mee te nemen. Feld adviseert het blaasapparaat niet langer naast het ventilatiesysteem van de auto te plaatsen. Verder stelt hij voor in het handboek van de gebruikers de tip te zetten dat voor het blazen de auto goed gelucht moet worden. Feld is nog niet helemaal klaar met het CBR. Hij wil dat de zes maanden die zijn zoon niet kon rijden, meetellen in de tijd voor het alcoholslot.

Reacties

Bas op 2014 08 04

Jawel je krijgt het slot na 1 fout

tinus op 2014 03 15

je krijgt zo’n slot toch niet na het maken van 1 foutje!

Slotje op 2014 02 07

Hallo

Ook wij zijn ten einde raad. Ook wij zijn teleurgesteld in de Nederlandse rechtsstaat. Dit alcoholslot is niet eens veilig en betrouwbaar. Elke keer die updates. Houdt voor en tijdens het rijden rekening met eten, drinken (bijvoorbeeld vruchtensappen), roken enz. Mocht je toch iets gegeten hebben, spoel dan voor je moet blazen je mond even met water. ??? Hoe stel je je dat voor in de auto? Houdt rekening met ruitenvloeistof. Hier komt nog een update over. Meneer Grefelman van de Draeger zegt, als je de ruitensproeier hebt gebruikt, moet je 4 tot 8 minuten wachten met blazen. De ruitensproeier is trouwens een verplicht onderdeel voor de APK.

Nee, dit alcoholslot klopt van geen kant. Nog even en je moet er een jaar cursus voor lopen om te weten wat je allemaal wel en niet mag. Ik kan je wel zeggen dat er weinig dingen zullen zijn die je wel mag.

Ze geven een update, en de ASP-er is weer op de hoogte. Nu kan het CBR zeggen bij een foute test door ruitenvloeistof….....u wist dat dit kon gebeuren dus mogen wij die foute test aanrekenen. Dit is toch allemaal te gek voor woorden.

Ook als het slot wel zou werken, komt het ook nog eens bij de verkeerde doelgroep terecht. Wij hebben alle bewijzen dat de onderzoeken niet kloppen en niet bestaan, maar niemand wil er tot nog toe naar kijken. Maar…....,,,,er komt een moment dat alle misstanden boven water komen. Daar ben ik heilig van overtuigt!!!

Je kan ook lid worden van de facebook “Weg Met Het Alcoholslot”

Slotje op 2014 01 30

Dat hele alcoholslot deugt niet. Tegen het CBR zou ik willen zeggen, wees eerlijk, het gaat hier om mensenlevens. 2 jaar een leugen gebruiken in jullie afwijzingen op bezwaar is toch echt niet netjes. Door de afleiding van het alcoholslot kunnen hele gezinnen verongelukken. Ook de SWOV moet over de gevaarzetting van het alcoholslot eerlijk zijn. Willen jullie dit op jullie geweten hebben?

Pechvogel op 2013 12 25

hallo

heb ook een alcoholslot waarbij ik ook bij de laatste keer een foutmelding had er was met een deo gespoten in de auto wat een strafpunt opleverde na al anderhalf jaar met een slot gereden te hebben
heb meteen de politie gebeld en heb naar een blaastest gevraagd tijd melding en tijd melding politie allemaal bekend maar ze werkten niet mee ik ben ten einde raad ook ben ik naar de huisarts geweest om evt. als ik weer zoiets meemaak om een bloedproef af te nemen maar alles blijkt niet juridisch onderbouwd te zijn ben echt diep teleurgesteld in de rechtstaat gezien ik wel een fout heb gemaakt maar dit slaat alles 1e maal en dan dit allemaal zelfs geen grassprietje platgereden en nooit met politie in aanraking geweest
nu zelfs een misdrijf heb alleen gelukkig nog mijn overheids baan kunnen behouden gezien mijn werkgever mij kent als geen alcohol misbruiker ben echt ten einde raad.

Laat een reactie achter