Binnen een week je boete betalen

D

S Reageer! ()

Nieuw

Om huftergedrag echt aan te pakken moet een boete voortaan binnen een week op de mat vallen met een persoonlijke brief over de gevaren van asociaal rijgedrag. Dat is een van de maatregelen waarvoor CDA-Kamerlid Wytske Postma pleit in haar plan om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Nederland holt achteruit in de Europese lijstjes over verkeersveiligheid. Het is een van de belangrijkste prioriteiten van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur), maar van regeringspartij CDA mag er nog wel een tandje bij.

De CDA-politica wil meer technische middelen inzetten zoals een snelheidsbegrenzer in auto’s van notoire hardrijders, inzet van mobiele flitskasten op gevaarlijke plekken om flitswaarschuwingen slimmer af te zijn en plaatsing van slimme camera’s om af te rekenen met mensen die een rood kruis boven de weg negeren.

Met alleen een factuur van het Centraal Justitieel Incassobureau moet het ook maar eens afgelopen zijn als het gaat om boete voor ernstige verkeersovertredingen, vindt Postma. „Dat is voor veel mensen gewoon een rekening die moet worden betaald. Daarom wil ik er graag een brief bij om verkeershufters te confronteren met de gevolgen en risico’s van hun gedrag.”

Laat een reactie achter