Belonen in plaats van flitsen geen slecht idee

D

S Reageer! ()

Nieuw

Het belonen van automobilisten die zich aan de maximumsnelheid houden is een succes. Inmiddels kunnen ook weggebruikers geld sparen door zich simpelweg aan de verkeersregels te houden. Als een bestuurder voorbij een 'spaarpaal' rijdt binnen de limiet, laat het scherm van de ’Safety-safe’ – zoals de mobiele snelheidsmeter heet – zien dat er geld gespaard wordt.

Bovendien krijgt de wijk er iets leuks voor terug”. „Het geld komt ten goede aan de buurt zelf. Het gespaarde bedrag wordt besteed aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond een speeltuintje in de wijk.”

In Noord-Brabant wordt het belonings-concept al langer dan een jaar gebruikt. Inmiddels is de snelheidsmeterspaarpot in veel gemeenten uitgeprobeerd. Het systeem werkt prima. Het aantal boetes voor te hard rijden is volgens hem zelfs met een kwart afgenomen.

„Je kunt in de bebouwde kom een flitspaal neerzetten, maar je kunt het probleem ook op een positieve manier benaderen: samen sparen voor een doel in de buurt.’’ De ’spaarpaal’ heeft tot nu toe op acht plekken in de provincie Zuid-Holland gestaan. In totaal werd er 7.750 euro gespaard voor lokale projecten.

Bron: www.safetysafe.nl/
 

Laat een reactie achter