Autoverzekering bijna 8 procent duurder geworden

D

S Reageer! ()

Nieuw

De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 60 euro per jaar gestegen. Dat komt neer op een stijging van 7,9 procent. De gemiddelde premie voor een WA-verzekering is met 9,8 procent gestegen, tot 655 euro per jaar. Allriskverzekeringen zijn met 7,5 procent duurder geworden, tot 1.200 euro per jaar.

De stijging van de premies komt door een aantal factoren, waaronder de inflatie en de toenemende voertuigcriminaliteit. De inflatie zorgt voor hogere kosten voor verzekeraars, zoals de kosten van schadeherstel en rechtsbijstand. De voertuigcriminaliteit zorgt voor meer schadeclaims, wat ook de premies omhoog drijft.

De stijging van de premies is een trend die al een paar jaar gaande is. Tegelijkertijd zijn automobilisten steeds minder tevreden over hun verzekering. Vorig jaar nam het aantal klachten over autoverzekeringen met bijna eenderde toe.

Tips om de premie te verlagen

Er zijn een aantal tips om de premie voor een autoverzekering te verlagen. Zo kunt u kiezen voor een lagere dekking, zoals een WA-verzekering in plaats van een allriskverzekering. U kunt ook uw schadevrije jaren opbouwen, want dit geeft recht op een korting op de premie. Daarnaast kunt u vergelijken bij verschillende verzekeraars, want de premies kunnen per verzekeraar verschillen.

Laat een reactie achter