Automobilist krijgt geen hulp van verklikdiensten

D

S Reageer! ()

Nieuw

Appende en bellende automobilisten kunnen vanaf nu op ieder moment worden gepakt door een slimme camera, die steeds op wisselende locaties wordt ingezet. Ook hoeft de weggebruiker geen hulp te verwachten van ’verklikdiensten’ als Flitsmeister, omdat die geen melding zullen gaan maken van de plaats waar deze apparatuur staat opgesteld.

Ieder jaar komen tientallen mensen om het leven door afleiding in het verkeer. Damen: „Het is ook misdadig om te appen, want je doet toch ook niet een paar tellen je ogen dicht achter het stuur. Een paar seconden je aandacht op je mobiele telefoon richten, is hetzelfde. Je ziet even niets om je heen. Die paar tellen kunnen het verschil maken tussen veilig thuiskomen en het veroorzaken van een ongeval.”

Flitsmeister gaat niet actief melden waar de slimme camera’s staan. „Er zullen mensen zijn die dat hypocriet vinden omdat wij dat met snelheidscamera’s wel doen. Een paar kilometer te hard rijden of bewust je ogen van de weg houden, is echt iets anders”, reageert directeur Jorn de Vries. „Wij willen appende automobilisten niet ’belonen’ voor dat wangedrag.”

De schatkist zal snel worden gevuld door overtreders. Een proef leverde in een dag al vierhonderd bonnen op van 240 euro per stuk. 

De slimme camera maakt foto’s van elke passant, waarbij te zien is of de bestuurder zijn mobiele telefoon wel of niet vasthoudt. Omdat er schuin naar beneden wordt gefotografeerd, is het gezicht van de bestuurder niet in beeld. Het kenteken is wel zichtbaar.

Laat een reactie achter