Overlast wielrenners zuid Limburg

D

S Reageer! ()

Nieuw

[INGEZONDEN] Wij wonen in zuid Limburg alwaar het populair is om te wielrennen. Helaas hebben alle overige verkeersdeelnemers daar grote overlast van. 

Zodra het zonnetje uitkomt verschijnen deze figuren die totaal lak hebben aan alles wat verkeersregel is. Dit vergalt voor alle anderen de zin om nog naar buiten te gaan, want je komt gegarandeerd in (bijna) aanvaring met wielrenners die geen verkeersregels hanteren en gewoon schijt aan anderen hebben.

Ik noem hier wat voorbeelden op die wij zelf in de praktijk bijna dagelijks meemaken:

  • Veel te hard rijden in woonwijken waar maar 30 km p uur gereden mag worden (waarom geld er voor fietsers geen max snelheid??)
  • Geen voorrang verlenen, o.a. dus gewoon doorrijden van links (enkele jaren terug een heel peloton van die amateur idioten bijna op mijn motorkap gehad).
  • Stoppen staat niet in hun woordenboek, overal moet doorgereden worden.
  • Tegen het verkeer in rijden.
  • Niet op het fietspad, maar op de weg rijden.
  • Met een (grote) groep midden op de weg recht op tegenliggers afrijden (men denkt blijkbaar een race peloton te zijn en alles moet voor hen aan de kant).

Dit alles zijn geen incidenten, dit is structureel gedrag, en van handhaving is niets te merken.

Wedstrijden mogen niet op de openbare weg gereden worden, als je iets dergelijks doet met je auto, motor of brommer staan daar zware straffen op (terecht). Maar wielrenners mogen klaarblijkelijk wel constant persoonlijke wedstrijden en/of races houden tussen het andere verkeer. Wat ze doen heeft een duidelijk race karakter, dit is geen recreatief fietsen, en dus kan dit niet plaatsvinden op de openbare weg! Het is wachten op zware ongelukken, met alle ellende van dien.

Wielrenners hebben blijkbaar ook niets op met hun eigen veiligheid, want als je hun gedrag ziet vraag je je af of deze mensen wel hersens hebben en of ze begrijpen dat ze op deze manier met hun leven spelen. Ik heb reeds meerdere malen meegemaakt dat wielrenners recht op mijn auto afreden terwijl ik helemaal rechts aan de kant reed. Ik noem ze daarom ook wel kamikazepiloten.

Ik heb dit alles ook al meerdere malen gemeld bij gemeente, fietsersbond e.d., echter krijg je daar alleen maar nutteloze antwoorden van terug. Deze organisaties zijn alleen maar bezig om de fietser nog meer voordelen te geven ipv de regels eens te handhaven. Hoe meer de fietser beschermd word, hoe meer deze zich gaat misdragen. Intussen heeft zo'n beetje iedereen een bloedhekel aan die wielrenners.

Laat een reactie achter