Politie krijgt flitscamera’s in het verkeer om pakkans tegen bellen en appen achter het stuur te ver

D

S Reageer! (2)

Nieuw

De politie is al heel ver met nieuwe camera’s waarmee mensen in de auto kunnen worden gefotografeerd. De apparaten zien straks of er een ‘verdachte situatie’ is en of een bestuurder bijvoorbeeld iets in de hand heeft. Het materiaal wordt vervolgens voorgelegd aan een medewerker van de politie. Die weegt af of er inderdaad sprake is van een strafbaar feit. Volgens de politie is een groot voordeel van het nieuwe systeem dat niet elke keer iemand staande hoeft te worden gehouden en dat de camera het voorwerk doet. Volgens landelijk projectmanager Infrastructuur Van Hasselt van de politie gebeurt het nu te vaak dat mensen ermee wegkomen als ze appen of niet handsfree bellen. Door de camera’s moet de kans groter worden dat een overtreder wordt betrapt. Speciale flitscamera’s moeten de pakkans voor bellen en appen achter het stuur groter maken. De politie is al heel ver met nieuwe camera’s waarmee mensen in de auto kunnen worden gefotografeerd. De apparaten zien straks of er een ‘verdachte situatie’ is en of een bestuurder bijvoorbeeld iets in de hand heeft. Het materiaal wordt vervolgens voorgelegd aan een medewerker van de politie. Die weegt af of er inderdaad sprake is van een strafbaar feit. Volgens de politie is een groot voordeel van het nieuwe systeem dat niet elke keer iemand staande hoeft te worden gehouden en dat de camera het voorwerk doet. Volgens landelijk projectmanager Infrastructuur Van Hasselt van de politie gebeurt het nu te vaak dat mensen ermee wegkomen als ze appen of niet handsfree bellen. Door de camera’s moet de kans groter worden dat een overtreder wordt betrapt. Volgens de politie zijn de camera’s niet alleen op snelwegen te gebruiken, maar op alle plekken “waar je goed zicht hebt op de voorruit van tegemoetkomend verkeer”. Vorige week zei minister Grapperhaus dat hij roekeloos rijgedrag zwaarder wil bestraffen. De maximale straf voor automobilisten die appen of niet handsfree bellen bellen gaat omhoog. Voor bellen of appen achter het stuur legt het OM nu een boete op van 230 euro. Hij wijst er ook op dat het alleen gaat om wie de overtreding pleegt en niet om wie er misschien nog meer in de auto zit. “Omdat we op kenteken bekeuren, vragen we aan de kentekenhouder wie de bestuurder was. Wie de passagier is, is voor ons niet interessant op dat moment.”

Reacties

a no niem op 2018 07 19

Bellen en met name appjes lezen achter het stuur is een enorme ergernis.
auto’s gaan langzamer rijden, maken vaak last minute stuur correcties en er is geen aandacht meer voor de omgeving.
Ik rijd op een ex overheid motor, met Fluor Jas en Fluor gele helm. als men mij in de spiegel ziet (ook al zit er geen rode en blauwe striping op de motor) vallen er vaak telefoons, maar ook make up etc.
Met name de bezorgers van bijvoorbeeld Post NL welke vaak free-lance werken zitten heel veel aan de telefoon in het verkeer. Het valt mij in ieder geval op.
Ontzeggen van de rijbevoegdheid voor een half jaar of meer is een zeer probaat middel.
Maar dat kan alleen als er heel veel meer gecontroleerd gaat worden.

H.roos op 2018 05 06

Heren wordt het niet eens tijd het punten uit de ijs kast te halen. Want het rijbewijs is toch maar papiertje.we maken weer met z.n alle mee er wordt geen richting gegeven geen voorang gegeven te snel rijden snijden.  Moet de regels niet meer nageleefd worden want dat zien jullie toch ook

Dit is nog niks .In duitsland maak je dat ook zo niet mee.Je kijk wel uit. Dus ik hoop dat er werk van gemaakt wordt

Laat een reactie achter